latinica  ћирилица
15/09/2019 |  21:41 | Аутор: СРНА

Око стотину возила учествовало на џипијади у Билећи (ФОТО)

Билећка џипијада одржана је данас у рејону Буковог врха код Билеће, а учествовало је стотињак теренаца који су ове године возили доста дуже трасе него раније.
Билећка џипијада - Фото: СРНА
Билећка џипијадаФото: СРНА

Учесници су се такмичили у хард класи, софт један и софт два класи, а своју способност возачи су могли да покажу и у турист класи.

Прво мјесто у хард класи освојио је Стипе Павковић, друго мјесто заузео је Харис Гаџо, а треће Младен Суботић.

Своју трку данас су возили и најмлађи Билећани, који су се такмичили у класи пионира.

Када је ријеч о клубовима, прво мјесто освојио је "Коњух 4x4", друго "АМК Сарајево", а треће "Гранд Херцеговина".

Организатор џипијаде Александар Дангубић, који је и предсједник Оф роуд клуба "Тајфун тим БГТ", рекао је да су ове године полигони за вожњу направљени да буду захтјевни, али да је због тога џипијада и била забавна.

Билећка џипијада

- Направили смо да се стазе возе изузетно дуго, трасе су биле око 80 километара по овим нашим врлетима - рекао је Дангубић.

Харис Гаџо из Сарајева, који је четврти пут учествовао на џипијади у Билећи, каже да у овом адреналинском спорту много тога зависи од стазе, али да је за побједу најважнија способност возача и сувозача.

За своје умијеће, најбољи возачи су новчано награђени. Укупан новчани фонд износио је 3.500 КМ. Џипијада је трајала два дана. Јуче су возили по планинама око Билеће, а данас је била полигонска вожња.

Ова трка, као пета међународна, уврштена је у календар оф роуд трка на ниову БиХ.