latinica  ћирилица
16/09/2019 |  15:26 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Зворник: Апел грађанима за легализацију објеката

Више од 3.000 бесправно изграђених објеката у Зворнику још није легализовано. Апел надлежних да поднесу захтјев за легализацију испоштовало је више од 80 одсто грађана. Тек њих 10 одсто се одлучило на даље кораке ка окончању поступка. Осим проблема имовинско-правне природе, главни разлог је недостатак новца.

Највише нелегализованих објеката је у насељима Економија, Улице, Фагум и Брањево. Крајем прошле године, Градска управа је донијела одлуку да субвенционише накнаду ренте и уређења у поступку породицама погинулих бораца, ратних војних инвалида, повратника и корисника социјалне помоћи.

Бошко Којић, начелник градског Одјељења за просторно уређење, нагласио је да су овом одлуком покушали обухватити све категорије и да изађу у сусрет како би што безболније прошли поступак легализације и, како је рекао, ријеше своја животна питања.

Учинићемо све да људима помогнемо , а очекујемо и помоћ од Владе, истиче градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

- Ми земљиште не можемо поклонити, али ћемо направити неке максимално ниске цијене да би људима било што повољније да легализују објекат, а ми ћемо та средства, која прикупи градска управа, уложити у инфраструктуру баш тих насеља - истакао је Стевановић.

Надлежни у Зворнику се надају да ће Влада Српске размотрити њихову иницијативу о измјени Закона о стварним правима и на тај начин поједноставити поступак.