latinica  ћирилица
17/09/2019 |  14:46 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Представљене дугорочне идеје за развој Бањалуке

На позив градоначелника Бањалуке Игора Радојичића у градској управи данас је одржан састанак са представницима Полиграфа о дугорочном развоју Бањалуке.
Састанак Радојичића и Талића - Фото: РТРС
Састанак Радојичића и ТалићаФото: РТРС

Представници Полиграфа коју је предводио предсједник те странке Зоран Талић, изразили су пуну подршку визији развоја града те су представили своју визију развоја Бањалуке на макро и микро економском ниову.

На састанку се се могли чути бројни занимљиви приједлози - Бесцарниске зоне на територији Бањалуке за привлачење страних инвестиција, отварање канцеларије за дијаспору која би увезала Српску са иностранством, али и увезивање Бањалуке преко Врбаса са Савским коридором.

- Бањалука треба да постане дио Савског коридора, који је у склопу Подунавског слива. То би значило спајање на кичму европске и свјетске економије путем ријечног превоза а самим тим Врбас би био препознат као ријека која може помоћи развој привреде и пољопривреде, а у перспективи би могао постати и плован. Када говоримо о микроекономским правцима развоја града, истакли смо идеју парка природе Сутурлија којаи би моглао да постане природна оаза за туристе и све наше грађане - рекао је Талић.

Талић је истакао да су то дугорочни програми који су представљени на оснивачкој Скупштини Полиграфа у јуну мјесецу.

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић изразио је захвалност предсједнику Скупштине града Бањалука и Полиграфа Зорану Талићу на изванредној сарадњи, те је поручио да ће се таква сарадња наставити и у будућности.

- Полиграф је аутентичан у својим ставовима и има заиста добре идеје, од економије до екологије. Данас смо разговарали о низу тема које се тичу и 2025. и наредни дужи период. Полиграф је за мене незаобилазан партнер и искрено се надам да ћемо и даље тако сарађивати - рекао је Радојичић.