latinica  ћирилица
18/09/2019 |  16:34 ⇒ 20:54 | Аутор: СРНА

СНСД ће предложити свог кандидата за потпредсједника НСРС (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће СНСД предложити свог кандидата за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Коментаришући оставку потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Сенада Братића, Додик је рекао новинарима у Бањалуци након сједнице Главног одбора СНСД-а да је ова странка приступила иницијативи о смјени Братића, који је учествовао у раду конгреса СДА, а да се није оградио од мјера усмјерених против Републике Српске.

- Неприхватљиво је да Сенад Братић из СДА у репрезентативном смислу прима плату, добија одређене привилегије, а да на страначким органима гласа против Републике Српске - појаснио је Додик.

Он је навео да је Братић, када је видио да је то већ готово, јер СНСД то озбиљно ради, сам поднио оставку.

Додик каже да СНСД не мисли да ради са СДА било какве послове.

- Што се тиче заједничких институција БиХ ми не можемо да бирамо кога је изабрао бошњачки народ. У нашим институцијама можемо нашим гласовима да одлучујемо ко може да буде или не може да буде - рекао је Додик.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за вечерас посебну сједницу парламента поводом Приједлога одлуке о разрјешењу потпредсједника Народне скупштине Сенада Братића због учествовања у доношењу декларације СДА која је директно усмјерена против интереса Републике Српске.

Братић је данас саопштио да је поднио неопозиву оставку на ту функцију и да је то учинио у договору са СДА.