latinica  ћирилица
19/09/2019 |  10:40 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Нови Град: Смјештај за још 30 малишана у вртићу "Пчелица Маја"

У Дјечјем вртићу "Пчелица Маја" у Новом Граду при крају је преуређење још три просторије за боравак дјеце. Овим ће бити удовољено захтјевима родитеља за смјештај дјеце у вртић.

Весна Павловић има два дјечака од 3 и 5 година и једва чека позив да их може одвести у вртић. Дружење с другом дјецом за њих ће значити и социјализацију и бољу припремљеност за школу.

- Чекамо своје мјесто у вртићу. Очекујемо то крајем септембра када ће бити завршене просторије - каже Весна.

Слично размишљају и родитељи који имају дјецу овог узраста, а нема ко да им чува дјецу док су на послу.

- То је супер за све оне који немају неког да им чува дјецу. Ја ћу овдје да упишем бар двоје од троје дјеце - истиче Марио Лајшић.

Сандра Јешић наводи да је ово проширење вртичке групе добро за родитеље који су запослени да дјецу могу одвести на сигурно.

Средства за адаптацију просторија у вртићу у износу од 75 хиљада марака обезбиједили су кКбинет предсједнице Републике Српске и општина Нови Град.

- Ми смо видјели да имамо потребу за још једном групом. Међутим када смо кренули у обнављање схватили смо да је добро да се обнови тај комплетан простор, тај  стари дио вртића.Тако да су сада у употреби три потпуно нове просторије - појасниио је Милан Маринчић, директор Дјечјег вртића.

У Дјечјем вртићу у Новом Граду борави 133 дјеце. Када ове просторије буду опремљене, за неколико дана, још тридесеторо дјеце добиће смјештај.