latinica  ћирилица
24/09/2019 |  08:35 ⇒ 08:37 | Аутор: РТС

Трамп: Заслужујем Нобела за мир (ВИДЕО)

Предсједник САД Доналд Трумп сматра да треба да добије Нобелову награду за мир, како каже, по више основа, али да је комисија која додјељује Нобелову награду за мир, сувише ригорозна према њему, јавља Политико.

Доналд Трамп је у обраћању новинарима прије билатералног састанка са пакистанским премијером Имраном Кханом на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку, рекао да би "за много ствари требало да добије Нобелову награду".

- Могао би да добијем Нобелову награду за мир за много ствари да је они додјељују на фер начин, али то није случај - рекао је Трамп, преноси Политико. 

Трамп је рекао да је бивши предсједник САД Барак Обама примјер неправедно додијељене награде, преноси.

- Обами су дали одмах по његовом доласку на мјесто предсједника и он није имао појма зашто ју је добио - рекао је предсједник САД и додао да је то било једино са чим се са њим сложио.

Трамп је у више наврата изјављивао да заслужује Нобелову награду за мир за своје напоре за постизање мира на Корејском полуострву, преноси Политко.

Барак Обама је примио Нобелову награду за мир 2009. године. Нобелов комитет, у образложењу награде навео је да је предсједник Обама "уложио изузетне напоре да ојача међународну дипломатију и сарадњу међу народима".