latinica  ћирилица
24/09/2019 |  13:24 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Српска опредијељена да улаже у безбједност својих грађана (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Српска опредијељена да стално улаже у безбједност грађана и њихове имовине и да због тога јача своје безбједносне капацитете.
Додик и Цвијановић - Фото: РТРС
Додик и ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је истакла да успостављање Јединице жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске представља допринос стабилности и безбједности Српске.

- Какву год иницијативу да покренете у Српској увијек наилазите на осуде, критике, галаму и хистерију која долази из Сарајева. Ми на то не треба да обраћамо пажњу. Наша полиција и МУП јесу и треба да буду способни да сарађују са свима унутар БиХ, у региону, али и на ширем плану да би доприносили стабилности не само наших грађана, него и рјешавању регионалних безбједносних питања - рекла је Цвијановићева новинарима у Залужанима код Бањалуке.

Према њеним ријечима, припадници полиције Српске учествовали су у бројним међународним акцијама и увијек добијали похвале за свој рад и допринос.

- То ће бити настављено и у будућности. Нашим грађанима је важно да имају јаку и опремљену полицију и због тога је Влада улагала знатан износ новца у опрему, оспособљавање центара као што је овај у којем се данас налазимо, повећање плата и друга питања, а то ћемо наставити да радимо. Увијек је постојала веза нашег народа и полиције и отуда и долази подршка да стално унапређујемо наше капацитете - нагласила је Цвијановићева.

У Центру МУП-а Српске за обуку у Залужанима код Бањалуке данас је свечано први пут постројена Јединице жандармерије, чиме је званично представљена нова организациона јединица МУП Српске која је формирана ради унапређења безбједности Српске, њених грађана и имовине.