latinica  ћирилица
24/09/2019 |  13:35 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Додик: Полиција спремна да одбрани уставни поредак и безбједност грађана (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да полиција Републике Српске организована у жандармерију показује обуком и способностима да је спремна да одбрани уставни поредак и безбједност грађана од свих насртаја.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да Република Српска, формирањем Јединице жандармерије Министарства унутрашњих послова , шаље поруку да жели стабилност и мир као приоритет.

- Ово је и порука да смо исто тако спремни да се суочимо са свим изазовима који евентуално дођу са било које стране, као што је угрожавање уставног поретка или безбједности сваког нашег грађанина - рекао је Додик новинарима након свечаног постројавања ове јединице у Залужанима код Бањалуке.

Он је истакао да формирање Јединице жандармерије МУП-а Републике Српске представља опредјељење Српске да ојача способности и увјерење грађана да су безбједни.

Додик је рекао да је данашња промоција Јединице жандармерије један од важних датума у историји МУП-а Републике Српске.

Одговарајући на питање новинара каква је разлика између Жандармерије и резервног састава полиције, чије је формирање пролонгирано, Додик је навео да резервни састав није постројен, али да се од њега није одустало.

- Размотрићемо и чекаћемо прилику да буде формиран резервни састав полиције Српске јер се показало да је то најбољи начин одбране територије и безбједности Српске - истакао је Додик.

У Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке данас је свечано постројена Јединице жандармерије, чиме је званично представљена нова организациона јединица МУП-а Републике Српске која је формирана ради унапређења безбједности Српске, њених грађана и имовине.