latinica  ћирилица
24/09/2019 |  13:42 | Аутор: РТРС

Сенатор запуцао на протесту, ранио двоје људи (ВИДЕО)

Сенатор с Хаитија отворио је ватру током јучерашњег протеста који се одржавао испред зграде парламента. Он је приликом изласка из зграде, бранећи се од демонстраната потегао пиштољ и запуцао. Ранио је двије особе, укључујући фотографа Асошијетед преса, јавља Би-Би-Си.
Хаити - Сенатор запуцао на протесту - Фото: AP
Хаити - Сенатор запуцао на протестуФото: AP

Жан Мари Ралф Фетир почео је пуцати док је напуштао возило испред зграде парламента у главном граду Порто Принсу. Притом је погодио Шерија Дју-Налија, фотографа Асошијетед преса. У инциденту је рањен и радник обезбјеђења Леон Лебланк.

Дју-Налио, који је носио ознаку "Прес", задобио је и ударац у лице. Сада се налази у болници и опоравља се. Није познато у каквом је здравственом стању Лебланк.

Сенатор је изјавио како је користио ватрено оружје, јер се бранио од демонстраната и јер су му пријетили "наоружани појединци".

- Напале су ме насилне милитантне групе, па сам се бранио. Имам право на самоодбрану - рекао је Фетир за локални радио Мега.

Демонстранти су се окупили испред зграде парламента како би протестовали због економске и политичке кризе. Наиме, грађани Хаитија већ су неко вријеме осуђени на недостатак горива. Боре се и с растућом инфлацијом и корупцијом у влади.