latinica  ћирилица
24/09/2019 |  14:24 | Аутор: СРНА

Вулин: Улагати у обуку и опрему, али изнад свега обезбиједити мир

Војска Србије ће и у наредном периоду још више улагати у обуку, обезбјеђивати нову и најсавременију опрему и боље материјалне услове за своје припаднике, али ће увијек и изнад свега, обезбјеђивати мир и сигурност за све грађане Србије, рекао је министар одбране Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је током обиласка припадника извиђачких јединица Копнене војске на обуци у околини Ковиља нагласио да је Војска Србије гарант мира, независности и начина живота грађана Србије, али и њиховог права да буду слободни.

Он је рекао да се припадници Војске Србије свакодневно обучавају и припремају за испуњавање свих постављених задатака, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин је додао да сви припадници Војске Србије морају да прођу веома ригорозну обуку, нарочито посебне јединице као што су извиђачи, који имају нову опрему, али и нешто боље материјалне услове него остатак војске, јер њихови задаци и обавезе превазилазе оно што раде остали.

Током данашњег обиласка, Вулину је представљен дио обуке извиђача, прије свега начин савлађивања водених препрека формацијским и приручним средствима, дејство извиђача из засједе у позадини непријатеља, као и начин припреме разноврсне хране у природи.

Исхрана у природи је саставни дио обуке, током које се извиђачи оспособљавају да користе биљни и животињски потенцијал природе као основни извор хране.