latinica  ћирилица
24/09/2019 |  14:30 | Аутор: СРНА

Милићи: Полиција привела одборника због мајице са увредљивим садржајем

Милићанин чији су иницијали Љ.П. приведен је јутрос у Полицијску станицу Милићи након пријаве да се у згради општине појавио у мајици са увредљивим садржајем, саопштено је из Полицијске управе /ПУ/ Зворник.
Милићи (архив) -
Милићи (архив)

- По пријави су поступили припадници Полицијске станице Милићи који су ово лице привели у службене просторије с циљем утврђивања чињеница и документовања догађаја - рекао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Предсједник Скупштине општине /СО/ Милићи Бранислав Новаковић рекао је Срни да је приведено лице одборник у Скупштини општине који је непримјерено обучен дошао на сједницу локалног парламента.

- Замолио сам одборника да се понаша онако како треба у институцији. Нисам могао да дозволим да се они који су изабрани од грађана у Скупштини понашају како хоће. Њему нека буде на част, а грађанима сугеришем да поведу рачуна кога бирају на локалним изборима који ће бити одржани у октобру наредне године - рекао је Новаковић.

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић изјавио је Срни да је приведен одборник Љубиша Пантић, те да је разлог привођења непримјерен натпис на мајици којим је вријеђао милићког привредника Рајка Дукића.

Он је додао да је оваква провокација била очекивана, јер је и прије неколико дана имао мајицу са истим садржајем која му је одузета у Полицијској станици.

- Ушао је закопчан у јакни тако да полицајци нису видјели мајицу. Ушао је у скупштинску салу и онда ју је показао - рекао је Лазаревић.

Након инцидента, отказана је 20. редовна сједница СО Милићи.