latinica  ћирилица
24/09/2019 |  15:28 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

Почела изградња кружног тока на улазу у Приједор

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је у Приједору да су ресорно министарство, Агенција за безбједност саобраћаја Српске и "Путеви Републике Српске" на магистралном путу Бањалука-Приједор препознали пет критичних тачака, од којих ће једна бити отклоњена кружним током чија је градња данас почела.
Приједор - нацрт кружног тока - Фото: СРНА
Приједор - нацрт кружног токаФото: СРНА

Трнинић је додао да су преостале четири критичне тачке на путу Приједор-Бањалука тренутно обиљежене вертикалном сигнализацијом, а циљ је да оне буду саниране у догледном периоду.

- У Републици Српској препознали смо више од 40 критичних тачака. Три смо већ санирали, за девет радимо пројектну документацију - циљ је да санирамо све", рекао је Трнинић новинарима у Приједору.

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић озваничио је почетак изградње кружне раскрснице на укрштању магистралних путева са Улицом 29. новембра у Приједору.

- Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` урадило је анализу саобраћаја на овом дијелу пута и дошли смо до закључка да је кружна раскрсница најбоље рјешење за овај дио пута. Очекујемо да све тече по плану и да до краја године добијемо нову кружну раскрсницу у Приједору - за безбједнији и бржи саобраћај - навео је Нешић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је овај пројекат предвиђен стратегијом развоја саобраћаја у овом граду.

- Овај кружни ток биће од великог значаја за све пролазнике на овом путу, те за много лакше укључење и искључење из града на саобраћајницу према Бањалуци и Новом Граду - рекао је Ђаковић и захвалио ресорном министарству, Агенцији и "Путевима Српспске" што су препознали овај проблем и потребу за његовим благовременим рјешавањем.

Директор "Нискоградње Марјановић" Огњен Марјановић рекао је да је вриједност пројекта 455.000 КМ, а рок за извођење радова 90 радних дана.

- Потрудићемо се да у уговореном року изведемо све радове - додао је Марјановић.