latinica  ћирилица
24/09/2019 |  19:05 | Аутор: СРНА

Мазалица: Српска обучава полицајце да би одговорила пријетњама

Република Српска полицајце обучава да би одговорила растућим пријетњама када на плану тероризма, организованог криминала и мигрантске кризе, а потпредсједнику СДА Едину Рамићу би боље било да се окрене страначким колегама који чине власт у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и утиче на побољшање безбједности у том ентитету, истиче посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Срђан Мазалица.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Он наводи да ФБиХ очигледно гура под тепих проблеме у којима се налази БиХ када је ријеч о терористима, радикалним исламистичким покретима, мигрантима и све већем броју грађана који, како каже, постају озбиљна терористичка пријетња која се извози у друге земље ЕУ.

- Српска нема ништа против обучавања полицајаца из ФБиХ. Вољели бисмо да је њихова полиција ефикаснија, опремљенија и спремнија да се суочи са изазовима за које код њих не постоји политичка воља да се рјешавају - рекао је Мазалица Срни, коментаришући Рамићеву изјаву да за сваког обученог и спремног полицајца из Српске - Федерација БиХ треба да има најмање двојицу.

Мазалица истиче да Република Српска не обучава полицајце да би се са неким такмичила у наоружању и наглашава да су у СДА изгледа оптерећени ратом и размишљају само у том правцу.

- Ми смо странка мира, желимо да ово буде простор просперитета, раста и развоја, али питање безбједности је једно од најважнијих. Морамо бити свјесни растућих изазова и оспособити нашу полицију да би наши грађани били безбједни - поручује Мазалица.

Един Рамић, који је члан Коалиције "Заједно за БиХ" у Народној скупштини Републике Српске, рекао је данас да је формирање Жандармерије у Српској излазна стратегија због одустајања од резервног састава полиције, те да ФБиХ за сваког обученог и спремног полицајца из Српске мора да има најмање двојицу.