latinica  ћирилица
24/09/2019 |  21:19 ⇒ 21:44 | Аутор: СРНА

Бијељина: Повеља града Вучићу (ФОТО)

Предсједнику Србије Александру Вучићу вечерас је додијељена Повеља града Бијељине за изузетан допринос развоју инфраструктуре у Семберији, прије свега, изградњом ауто-пута који ће унаприједити живот у цијелој регији.
Селаковић прима награду у име Вучића - Фото: СРНА
Селаковић прима награду у име ВучићаФото: СРНА

Повељу је примио генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, који је подсјетио да је Вучић један од иницијатора инфраструктурног повезивања Србије са Републиком Српском, али и цијелом БиХ.

- Увјерен сам да ауто-пут неће само одводити људе из Бијељине, него ће их овдје и доводити, како због економије и посла по чему је овај град један од првака у Републици Српској, тако и због љепота саме Семберије - рекао је Селаковић на свечаној сједници Скупштине града поводом Дана града који је установљен у знак сјећања на прво ослобођење од фашистичког окупатора.

Градоначелник Мићо Мићић захвалио је предсједнику Србије за велики допринос реализацији развојних пројеката у Бијељини и Семберији.

Бијељина - Дан града (Фото: СРНА)

- Наше је опредјељење да Бијељина буде град будућности. Повезивањем ауто-путем са Коридором 10, односно са Србијом, Сарајевом и Бањалуком, за нас ће бити нови прозор у свијет и огроман замајац у развоју града - рекао је Мићић.

На свечаности уприличеној у Центру за културу "Семберија" уручена су градска признања заслужним грађанима и колективима.

Додијељене су и златне, сребрне и бронзане медаље "Кнез Иво од Семберије", као и златне медаље "Филип Вишњић", те златне значке града Бијељина.

Међу награђенима су Електро-Бијељина, Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, љекари Миленко Поповић, Драган Ђорђић, Душан Цвјетиновић, Горан Максимовић, Срђан Мијатовић.

Свечаној сједници Скупштине града Бијељина претходило је традицинално полагање вијенаца испред споменика ослободиоцима на централном тргу.

На Дан града, у Градској управи раније је приређен и пријем за представнике Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата.