latinica  ћирилица
26/09/2019 |  11:27 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Жунић: Нема повећања цијене електричне енергије (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је данас у Бањалуци да у овом тренутку не постоји ни промил шансе да буде повећана цијена електричне енергије за домаћинства у Српској.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Жунић каже да опозиција неистинитим информацијама о поскупљењу струје за домаћинства манипулише грађанима.

- То што ради опозиција је манипулација и ортодоксна лаж. СДС и ПДП служе се инсинуацијама како би прикупили што више грађана на протестима - рекао је Жунић новинарима у Народној скупштини.

Врло је важно, сматра он, да грађани не насједају на провокације.

Он је позвао министре из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара у техничком мандату да одблокирају средства "Електропреноса БиХ", јер 200 милиона КМ припада Српској, затим 500 милиона КМ од мобилних оператера, 60 милиона КМ од индиректних пореза, као и средства за изгрању Коридора "Пет це".

На питање новинара како коментарише непримјерен рјечник појединих посланика, међу којима је и СДС-ов Миладин Станић, Жунић је рекао да је то питање кућног васпитања и да је срамота вријеђати жену која је функционер Републике Српске.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Илија Таминџија рекао је да ниједно дистрибутивно предузеће у оквиру Елекропривреде Републике Српске није поднијело захтјев за повећање цијене струје.

- У овом моменту нико не размишља о корекцији цијене електричне енергије за домаћинства у Републици Српској - додао је Таминџија.

Он је подсјетио да се у Српској размишља о увођењу три тарифне зоне, по угледу на Србију, али некада у перспективи.