latinica  ћирилица
27/09/2019 |  12:59 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Рајчевић о поништеној дипломи директора ОБА - уобичајена процедура

Вијест која је данас стигла из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске да је поништена диплома директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића подигла је велику буру у јавности БиХ, рекао је ресорни министар Срђан Рајчевић, који је додао да је то дио редовног и уобичајеног поступка.

- Током првостепеног поступка имали смо рјешење Просвјетне инспекције која је утврдила одређене неправилности, а током другостепеног поступка смо ми, као надлежно министарство, портвдрили тачност налаза инспекције, на основу чега је доносено другостепено рјешење - рекао је Рајчевић.

Мехмедагићу, каже Рајчевић, остаје могућност покретања управног спора пред надлежним Окружним судом, и он, ако сматра да су његова права угрожена овим рјешењем, своју сатисфакцију може потражити судским путем.

Министар је истакао да се због најављене реформе високошколског образовања, врше одређени притисци на ресорно министарство.

- Већ од самог почетка када смо говорили о потреби реформе високошколског образовања добијао сам пријатељске савјете, који су касније постали конкретнији. То је реалност и терет вршења функције. Пред нама су реформски процеси, који ће за један дио академске заједнице вјероватно бити болни, али Министарство и Влада су одлучни да спроведемо једну свеобухватну реформу високог образовања и да се у томе нећемо поколебати - истакао је Рајчевић.

Истрајност у овоме ће бити примарни циљ у мандату ове владе, каже Рајчевић и академској заједници поручује да све што раде у сектору високог образовања ће бити у циљу побољшања положаја и студената и наставног особља.

Повезане вијести:

Одбијене жалбе, директор ОБА остао без дипломе