latinica  ћирилица
03/10/2019 |  07:53 ⇒ 12:26 | Аутор: srpskainfo.com

Чизмовић ошамарио адвоката Мелиху Филиповић

Бањалучки адвокат и почасни предсједник Адвокатске коморе Републике Српске Јован С. Чизмовић ошамарио је у уторак, током увиђаја у Бањалуци, адвокатицу Мелиху Филиповић (85).
Јован Чизмовић (фото:Dejan Božić/RAS Srbija) -
Јован Чизмовић (фото:Dejan Božić/RAS Srbija)

Још увијек у шоку, Филиповићева је испричала да се све догодило пред очима службених лица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове током увиђаја у бањалучкој Улици Николе Тесле.

– Увиђају у којем се проводио поступак престанка државне својине на парцели присуствовали су службеници РУГИП-а, Правобранилаштва, те геометар. У једном тренутку Чизмовић је почео разговарати с геометром, а ја сам му рекла да то не може радити, јер је странка у поступку. Тада ме Чизмовић ошамарио тако јако да сам мислила да сам остала без пола лица – испричала је Мелиха Филиповић за Српскаинфо.

Крхка, али итекако храбра старица, иначе је најстарији адвокат у БиХ и истиче да никада нешто слично није доживјела у својој каријери.

Портир као заштита

Међутим, поступак од стране службених лица уопште није био прекинут након инцидента и физичког напада на Филиповићеву. Поступак је само промијенио адресу, па је из Улице Николе Тесле расправа пресељена у службене просторије РУГИП-а, као да се ништа није догодило!?

- Три сата сам присуствовала расправи и уопште се ни сама нисам сјетила да затражим прекид поступка, што довољно говори у каквом сам шоку због свега била - испричала је Филиповићева.

Додала је како је током расправе у просторијама РУГИП-а био присутан и портир.

- Реакција РУГИП-а била је да током расправе у службеним просторијама буде присутан портир, што је и учињено. На крају ме исти портир и испратио до аута - присјетила се Филиповићева.

Тужба

Потврдила је да ће против адвоката Јована Чизмовића поднијети кривичну пријаву, али и приватну тужбу.

– И сада сам у јако лошем психичком стању и очекују ме посјете љекарима, а након тога ћу поднијети кривичну пријаву против Чизмовића бањалучком Окружном јавном тужилаштву – додала је 85-огодишња адвокатица из Бањалуке.

Тврдње најстарије адвокатице у БиХ поткрепљене су и материјалним доказима, односно званичним записником Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове.

– Службено лице констатује да је на увиђају на лицу мјеста дошло до препирке између пуномоћника подносиоца захтјева Мелихе Филиповић и странке у поступку Јована С. Чизмовића у току које је Јован С. Чизмовић ударио руком, односно ошамарио пуномоћника подносиоца захтјева – констатовано је у записнику.

Даље је наведено да се Јован С. Чизмовић успротивио записнику, те да се његов потпис не односи на садржај записника у којем је констатован инцидент на лицу мјеста.

"Био је то додир по образу"

Бањалучки адвокат Јован С. Чизмовић је у изјави за Српскаинфо навео како се није радило о шамару.

– Када бих рекао шта је она мени све говорила... То није био шамар, то је био додир по образу – изјавио је адвокат Јован С. Чизмовић.

На крају је новинару Српскаинфо рекао: "Батали то, немој са тим да се бавиш".

Као да се ништа није догодило

Бањалучка адвокатица Мелиха Филиповић истакла је да је физичком нападу на њу присуствовало више свједока. Иако је 85-огодишња адвокатица у више наврата истакла да су и службене особе биле шокиране виђеним, поставља се питање зашто нико од њих није случај пријавио полицији, барем по службеној дужности.

Такође, друго питање које се поставља јесте зашто након физичког напада на старицу није прекинут поступак који се водио прво у Улици Николе Тесле у строгом центру Бањалуке, а након напада је настављен у просторијама РУГИП-а, као да се ништа није догодило.