latinica  ћирилица
03/10/2019 |  19:20 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

Бурно у приједорској Скупштини

Бурно засједање градске Скупштине у Приједору. Након послијеподневне паузе, у наставку засједања, које је у току, одборници расправљају о разрјешењу дужности ДНС–ове директорке у Дому здравља и Вртићу "Радост". Одборници нису усвојили Извјештај о извршењу буџета града, за првих шест мјесеци ове године.
Приједор: Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор: Скупштина градаФото: РТРС

У Извјештају је било доста нејасних и неразрађених ставки што су, између осталог, били разлози за његово неусвајање.

- Сматрали смо да је неопходно да знамо зашто и на који начин се трошио новац, а то није било у извјештају и самим тим нисмо могли да прихватимо такав извјештај - наводи Далибор Павловић, предсједник Клуба СНСД-а.

Биљана Малбашић, начелница одјељења за финансије тврди да је ова одлука донесена прије засједања Скупштине.

Правдајући Извјештај, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић тврди да за првих шест мјесеци Град послује у суфициту од око 189.000 КМ. Све је, каже Ђаковић, измирено према корисницима буџета и у складу са изгласаним одборничким амандманима.

- Из мог угла често се доносе чисто политичке оцјене, а не само објективне оцјене у односу на све што се у граду дешава и ради - наводи Ђаковић.

Одборничка расправа почела је још на актуелном часу гдје је већина замјерила градоначелнику што, како кажу, већ трећи пут одбија да Скупштини достави информацију о утрошку средстава за санацију штете од поплава 2014-2018, као и извјештај о реализацији јавних набавки за прошлу и првих шест мјесеци ове године, што га је, тврде одборници, Скупштина и обавезала.

- Одбијање градоначелника да поднесе ове извјештаје и да извршава закључке које је донијела Скупштина, а има их много, и да не извршава амадмане ни буџет онако како је то Скупштина усвојила биће предмет расправе - каже Мирсад Дуратовић, одборник ДФ-а.

Одборници су изгласали неопходну контролу утрошка средстава у реконструкцији Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Расавцима ,која је према мишљењу одборничке већине, требало да буде завршена са почетком ове школске године.