latinica  ћирилица
03/10/2019 |  21:53 | Аутор: РТРС

Приједор: Смијењени директори вртића и Дома здравља

Одборници Скупштине града Приједора смијенили су директоре Дома здравља и Дјечијег вртића "Радост" и на те функције именовали вршиоце дужности.
Приједор: Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор: Скупштина градаФото: РТРС

Дужности директора Дома здравља разријешена је примаријус доктор Славица Поповић, специјалиста педијатрије која је на челу ове јавне здравствене установе од 2009. године, уз образложење да Скупштина града није усвојила извјештај о раду Дома здравља за 2018. годину.

За вршиоца дужности директора ове здравствене установе именована је стоматолог Милица Марјановић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић рекао је да градоначелник предлаже вршиоце дужности директора установа чији је оснивач град, а не Скупштина, као и да директор Дома здравља Приједор мора бити специјалиста медицине или стоматологије, што овдје није случај.

Гордана Јекић, која је директор вртића "Радост" од 2017. године, разријешена је дужности уз образложење Клуба самосталних одборника, који је предложио смјену, да су незадовољни радом ове установе и руковођењем.

За вршиоца дужности директора вртића именована је Бојана Кос која је у овој установи запослена као васпитач од 2010. године.

Група радника Дјечијег вртића "Радост" и група радника Дома здравља ушла је у зграду Скупштине града протестујући због одлука о смјени директора ових установа. Они су градоначелнику и руководству парламента предали петиције против смјене директорки.

Синдикална организација вртића за понедјељак је најавила генерални штрајк јер, како су навели у петицији, смјена није у складу са члановима 85 и 86 Закона о предшколском васпитању и образовању Републике Српске.

На данашњој сједници Александар Дрљача је поново разријешен дужности и именован за вршиоца дужности директора Агенције за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД". Њега је на ову функцију Скупштина града Приједора први пут именовала 23. маја прошле године и од тада се његово разрјешење и именовање на период од 90 дана понавља свака три мјесеца, као што је то учињено и данас.

На данашњем бурном засједању приједорски одборници нису усвојили Извјештај о извршењу буџета града, за првих шест мјесеци ове године.

РТРС/СРНА