latinica  ћирилица
08/10/2019 |  11:34 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Чланови Предсједништва БиХ на трилатералном састанку са Вучићем и Ердоганом (РТРС, 13.45)

Чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић учествоваће у Београду на трилатералном састанку Србије, БиХ и Турске.

Након састанка, присуствоваће полагању камена темељца, чиме почиње изградња ауто-пута Београд - Сарајево.

Састанак Додика, Комшића и Џаферовића са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједником Турске Реџепом Таипом Ердоганом биће одржан у Палати Србије, у 13 часова. Пренос конференције можете пратити на РТРС од 13.45 и на нашем порталу.

Потом највиши званичници три земље одлазе у Сремску Рачу, гдје ће бити постављен камен-темељац за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, уочи састанка у Београду, поручује да је срамота што чланови бх. Предсједништва путују без заједничког става.

Ништа, каже, није урађено од када је потписан међудржавни уговор БиХ и Србије о додирним тачкама куда ће пролазити ауто-пут Београд - Сарајево.

У изградњу ауто-пута биће уложено 250 милиона евра. Радови почињу десет мјесеци од потписивања комерцијалног уговора за израду планова детаљне регулације, пројектовање и изградњу.

Овај пројекат је веома значајан за цијели регион и његово инфраструктурно повезивање, а предсједник Ердоган поручио је да ће он бити мост мира и повезивати срца народа.

Повезане вијести:

Обустава на ГП Рача од 12.00 до 20.00 часова