latinica  ћирилица
09/10/2019 |  15:37 | Аутор: СРНА

Вулин: Забраном уласка Звезди Албанци показали колико се боје Срба

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да је приштинска забрана Фудбалском клубу Црвена звезда да одигра утакмицу у Звечану само још један доказ колико се косовски Албанци боје Срба и колико мрзе Србију.
Александар Вулин (Фото: Sputnik/Grigori Syssojew) -
Александар Вулин (Фото: Sputnik/Grigori Syssojew)

- Црвена звезда је један од симбола српства и зато није добродошла где год су непријатељи српства. Неће они нас спречити. Тешко да ће они икада моћи да имају једну Црвену звезду и да ће моћи да кажу за себе да имају и спортски дух какав имају Срби и Србија - рекао је Вулин.

Он је навео да је ово још један доказ о тој лажној легенди о албанској беси, односно томе да Шиптари безусловно држе ријеч.

- Дали су ријеч да ће све бити спортски, да је њихов улазак у УЕФА и ФИФА само због спорта и будућности њихове дјеце и омладине. Још једна лаж се показала, показали су да су лажови и да немају никакву бесу - рекао је Вулин новинарима у Београду.

Он је подсјетио да су косовски Албанци, када су улазили у разне међународне спортске организације, по међународним форумима кукали, молили и говорили да то нема везе са политиком, да је то само спорт, да треба оставити прилику њиховој дјеци, омладини да се баве спортом, да се такмиче са другима и да у томе не може бити ништа лоше.

- То изгледа важи само када су Шиптари у питању, а када Срби хоће да играју фудбал, да се такмиче, да раде све оно што ради било који други фудбалски клуб или било које друго спортско друштво, онда је Србима то забрањено и забрањено им је полицијом и насилно - рекао је Вулин.

Екипа Фудбалског клуба Црвена звезда која је данас требало да одигра утакмицу шеснаестине финала Купа Србије са екипом Трепче на стадиону у Житковцу код Звечана, враћена је са административног прелаза Јариње.