latinica  ћирилица
10/10/2019 |  13:07 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Уз Источни транзит: Изграђено 1,2 км бициклистичких и пјешачких стаза (ФОТО)

Нове бициклистичке и пјешачке стазе изграђене су уз дионицу Источног транзита кроз Старчевицу и Обилићево, у дужини од 1,2 километра, у оквиру планова за проширење бициклистичке инфраструктуре.
Источни транзит (фото:www.banjaluka.rs) -
Источни транзит (фото:www.banjaluka.rs)

За нове стазе, од којих 800 метара води кроз дрворед на потезу од маркета Ас до Ребровачког моста, град Бањалука издвојио је 700.000 КМ.

Ови радови изведени у оквиру пројекта тзв. источне бициклистичку трансверзале, која ће се протезати од новог моста у Обилићеву па све до Лазарева и Траписта- истакао је градоначелник Игор Радојичић, током данашњег обиласка новоизграђених стаза.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче како је овим завршена реализација првог великог стратешког циља овог одјељења изградње Источног транзита, новог моста и пјешачких и бициклистичких стаза. Наш други стратешки циљ је изградња новог моста у Доцу, проширење Улице Горана Радуловића Бимбе, излазак и проширење Мачванске и спој са Источним транзитом у близини "Нешковић" пумпе – нагласио је Сандић.

Милорад Говедарица, један од мјештана који свакодневно користи нове стазе, каже да је презадовољан урађеним. Говедарица, који живи у близини стаза, рекао је да су стазе квалитетно урађене и да ће бити од велике користи свим мјештанима.