latinica  ћирилица
10/10/2019 |  17:49 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

За градњу новог блока и адаптацију дијела болнице у Зворнику 26,8 милиона КМ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Зворнику да пројекат градње новог блока зворничке болнице, те адаптација и реконструкција постојећег дијела овог објекта имају пуну подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства.
Шеранић у Зворнику - Фото: СРНА
Шеранић у ЗворникуФото: СРНА

- То је пројекат Републике Српске и Владе Српске који се реализује у сарадњи са Општом болницом Зворник у износу од 26,8 милиона КМ - навео је Шеранић након разговора са директором зворничке болнице Иваном Поповићем.

Шеранић је нагласио да је градња новог блока Опште болнице изузетан пројекат, прије свега грађевински захтјеван због положаја и локације у центру града и нагиба дијела терена.

- С друге стране, врло је значајно да ће новим блоком Општа болница у Зворнику ријешити многе проблеме, и са аспекта дневне терапије, и са аспекта пацијената који су хоспитализовани. Овим пројектом биће ријешен проблем претрпаности у појединим собама и одјељењима - истакао је Шеранић.

Он је нагласио да је веома битно, и томе се тежи у цијелој Републици Српској, да на крову билнице буде постављен хелиодром који ће омогућити брзи транспорт пацијената.

Шеранић је рекао да би на тај начин цијели здравствени систем био стављен у пуни капацитет.

Он је навео да је веома задовољан радом Опште болнице у Зворнику, прије свега са аспекта пружања квалитетне здравствене заштите становницима зворничко-бирчанске регије и онима који траже услуге ове здравствене установе.

Истичући да је и то један од разлога за подршку одлуци Болнице о унапређењу болничких капацитета, Шеранић је рекао да пословање ове установе представља примјер добре праксе управљања болничким капацитетима.

- У оквиру састанака које редовно одржавам са директорима болничких здравствених установа често разговарамо о модалитетима које директори представе, а управо је један од тих модалитета Болница у Зворнику - рекао је Шеранић.

Он је додао да је свака болница специфична по сегменту рада и да свака од њих одређене ствари ради добро, а неке мало лошије, али да свака има чиме да се похвали.

Поповић је истакао да је Општа болница Зворник у првих шест мјесеци ове године пословала позитивно, да редовно измирује обавезе када је ријеч о порезима и доприносима, као и обавезе према радницима по основу Колективног уговора.

Он је навео да је информисао министра о јавном позиву за избор најбољег понуђача за градњу новог блока, као и адаптацију и реконструкцију постојећег дијела Опште болнице.

- Вриједност пројекта је 26,8 милиона КМ, од чега је 17 милиона КМ предвиђено за набавку медицинске, 1,4 милиона КМ за набавку немедицинске опреме, з градњу паркинга 370.000 КМ, а нови објекат са опремањем коштаће 6,6 милиона КМ - прецизирао је Поповић.

Поповић је захвалио за помоћ коју овој здравственој установи пружају ресорно министарство и Влада Републике Српске.