latinica  ћирилица
16/10/2019 |  07:47 ⇒ 13:09 | Аутор: Агенције

У акцији РОСУ ухапшена два Србина (ФОТО)

Два лица ухапшена су у јутрошњој акцији РОСУ на сјеверу Косовске Митровице у вези са убиством лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, саопштила је полиција.

У државном врху Србије за Спутњик је потврђено да је акција изведена рано јутрос.

Државни врх има непрекидне консултације, а о акцији на сјеверу Космета су већ обавијештени Брисел, Вашингтон, Москва и Пекинг, пише Спутњик.

Ухапшени су припадник КПС-а Раде Басара и Василије Бојић, син командира КПС-а за регион Сјевер Жељка Бојића, речено је Срни у КПС-у.

- Басара се доводи у везу са убиством лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића. Бојић је ухапшен због ометања службених лица у извршењу посла и код њега је пронађено оружје - кажу у КПС-у.

У полицији самопроглашеног Косова наводе и да су обојица ухапшених спроведени у Полицијску станицу у јужној Косовској Митровици и да су у току њихова саслушања.

Јутрошња акција спроведена је према налогу специјалног тужиоца Суље Хоџе, који је водио истрагу о убиству Ивановића.

До сада су у оквиру истраге ухапшена три полицајца и један цивил. Ухапшени полицајци налазе се у притворском центру Грдовац код Подујева.

У саопштењу косовске полиције се потврђује да је у раним јутарњим часовима на сјеверу Митровице полиција спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

- Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес који је издао Основни суд, Посебно одјељење, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца укљученог у налог за претрагу - наведено је у саопштењу. 

Упад РОСУ на Косово (Фото: РТС)

Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем. 

- Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени коме је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплијењена још два оружја и муниција - истиче се у саопштењу.

Јутрос око 5.50 дошо до упада више од 25 оклопних возила и џипова РОСУ и око 100 припадника ове специјалне јединице на сјевер КиМ, сазнаје РТС.

Повезане вијести:

Прва рекација Београда на упад РОСУ на сјевер КиМ

Ребић и Дрецун: Застрашивање Срба након пораза у Интерполу

Почело испитивање ухапшеног у Косовској Митровици