latinica  ћирилица
16/10/2019 |  08:16 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Прва реакција Београда на упад РОСУ на сјевер КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је акција РОСУ која је спроведена рано јутрос на сјеверу Косова и Метохије још један покушај да се Срби застраше и унапријед окриве и оптуже за убиство Оливера Ивановића.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Додаје да је брутални упад РОСУ на сјевер забрињавајући, да представља играње са миром, а да је, како каже, циљ јасан - да се Срби подстакну на исељавање и да се криминализују. Истиче да Приштина жели да измисли "национални криминал" и да за њега оптужи Србију.

Ђурић је истакао да је једна од главних мета ова операције био командир оперативе КПС региона сјевер, Жељко Бојић.

- Њему су јединице РОСУ упале у стан, извршиле преметачину, одвели му сина Василија Бојића у непознатом правцу. Ухапшен је још један радник КПС сјевер - Раде Басара, који је радио на важним случајевима. Све је ово дио сценарија да се Срби криминализују, да се увежу са различитим злочинима који су се десили на подручју Косова и Метохије, па и са убиствима – каже Ђурић за Пинк.

Подсјећамо, рано јутрос у акцији РОСУ на сјеверу Космета ухапшена су два Србина. У државном врху Србије за Спутњик је потврђено да је акција изведена рано јутрос.

Државни врх има непрекидне консултације, а о акцији на сјеверу Космета су већ обавијештени Брисел, Вашингтон, Москва и Пекинг, пише Спутњик.