latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:50 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Радмановић: Недемократски и штетан приступ Шаровића

У БиХ недемократски приступи и процеси често долазе из политичких партија које никако не могу да добију повјерење грађана, што чини и предсједник СДС-а Мирко Шаровић, заговарајући смјену руководства Парламентарне скупштине БиХ, истиче замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић.

Радмановић наглашава да је штетан Шаровићев приступ да је лако пронаћи 22 руке за смјену руководства Парламентарне скупштине БиХ.

Према његовим ријечима, предсједник СДС-а, односно странке која годинама добија мањинску подршку на изборима у Републици Српској, а на нивоу БиХ остварује власт, заговара недемократски приступ према којем би у власти учествовале политичке партије са мањинском изборном подршком.

Радмановић је навео да је то штетно за БиХ, а поготово за Републику Српску.

- То је потпуно неприхватљиво. Штета је и за демократске процесе, а били смо већ направили неке искораке на том путу - рекао је Радмановић новинарима у Београду, гдје учествује на засједању Скупштине Интерпарламентарне уније заједно са замјеником предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Николом Шпирићем.

Повезане вијести:

Шаровић - Бореновић: Имамо план за деблокаду рада ПД ПС БиХ