latinica  ћирилица
19/10/2019 |  15:19 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

Брнабић-Медведев: Посјета потврђује добре односе двије земље (ФОТО)

Премијерка Србије Ана Брнабић и предсједник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев истакли су данас значај развоја односа двије земље.
Брнабићева и Медведев (фото: Tanjug / Драган Кујунџић) -
Брнабићева и Медведев (фото: Tanjug / Драган Кујунџић)

Брнабићева је свечано дочекала Медведева испред Палате Србија, уз гарду и интонирање химни Србије и Русије, након чега је почео састанак у четири ока.

На почетку разговора, који је био отворен за медије, Брнабићева је захвалила Медведеву што је одвојио вријеме да Русија и Србија заједно обиљеже савезништво у Другом свјетском рату.

- Част нам је што смо ове године угостили председника Русије Владимира Путина. Ваша посета само потврђује ниво односа које имају Русија и Србија - рекла је Брнабићева и на руском језику Медведеву пожељела добродошлицу у Србију.

Медведев је подсјетио да је тачно прије десет година, 20. октобра, био у посјети Србији, те да му је драго да поново посјети пријатељску земљу, посебно због повода 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

- Ово је наш заједнички празник, а с друге стране, то је добар повод да размијенимо информације о томе како се развијају наши односи - рекао је Медведев.

Он је додао да рачуна да ће и садашњи разговори и предстојећа посјета Брнабићеве Москви помоћи развоју многостране сарадње двије земље.

- Хвала за сусрет и за прелијепо вријеме - рекао је Медведев.

Посјету Медведева Београду из часа у час можете пратити ОВДЈЕ.