latinica  ћирилица
20/10/2019 |  16:51 ⇒ 21:48 | Аутор: СРНА

Кошарац: Иванић схватио да Додик не пристаје на шта је он пристајао

Шеф Клуба посланика СНСД-а у парламенту БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да се почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић након четворогодишњег тврдог сна у Предсједништву БиХ посљедњих дана пробудио и покушава да схвати да српски члан Предсједништва Милорад Додик не пристаје на све на шта је он пристајао док је сједио у фотељи српског члана Предсједништва.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Иванић данас у ствари позива Додика да настави преносити надлежности као што је он радио, иако је потпуно јасно да након његовог и њихових мандата Додику није остало готово ништа да из Српске пренесе на БиХ. Зато Иванић иде и корак даље и провоцира Додика да није вратио све надлежности у Републику Српску које је он са ортацима из СДА преносио на ниво БиХ чиме се хвалио на академији СДА, тврдећи да је управо он заслужан за пренос надлежности из области индиректних пореза и оружаних снага на ниво БиХ, а не међународна заједница као што се мисли - рекао је Кошарац Срни.

Он је додао да Иванић тек сада увиђа разлику између функције члана Предсједништва што је био он и српског члана Предсједништва, што је данас Додик.

- Иванић је извидница СДС-а и ПДП-а, а његов задатак је да јавност убјеђује да се Годишњи национални програм мора послати у НАТО и да СДС и ПДП треба да формирају стару нову власт на нивоу БиХ. На том путу их нико неће заустављати, али умјесто замишљених дуела са Додиком нека се припреме за сусрет са народом у Републици Српској. Да је цијена те власти тако мала, зар мисле да би њих сачекало да је плате - истакао је Кошарац.

Иванић је данас изјавио да Додик за годину дана у Предсједништву БиХ није успио ништа да направи од онога што је обећавао, те да стога свјесно измишља сукобе с опозицијом, покушавајући их оптужити за своје неуспјехе.