latinica  ћирилица
22/10/2019 |  14:23 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Предсједник ОО Уједињене Српске Котор Варош поднио оставку

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Котор Варош Ненад Милисавић поднио је оставку јер је против њега покренут истражни поступак због сумње да је оштетио которварошко предузеће "Сим техник" за око 90.000 КМ.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

- Подносим оставку због става странке о нултој толеранцији у вези са правосудним и тужилачким одлукама. Без обзира на персумпцију невиности и то што се у мом случају ради о пословању у приватној компанији, те се није догодила штета за општински или републички буџет и грађане, као одговорна особа не желим да Уједињена Српска сноси посљедице због спора унутар приватне компаније - навео је Милисавић у оставци достављеној медијима.

Из Уједињене Српске је саопштено да сви њени функционери поштују и пресумпцију невиности и примјењују нулту толеранцију на сумњу у вези са било каквим злоупотребама.

Милисавић је осумњичен да је од децембра прошле до августа ове године, обављајући послове референта за набавку, наручивао материјал за потребе предузећа, а потом га преузимао изван круга фирме и неовлаштено продавао другим правним лицима.