latinica  ћирилица
22/10/2019 |  18:46 ⇒ 23/10/2019 | 08:09 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Медведев дао подршку Српској

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је за РТРСе да је посјета руског премијера Дмитрија Медведева Србији, поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, још један доказ добре сарадње руског и српског народа.

Истакао је да треба имати у виду чињеницу да су јубилеј какав је 75 година од ослобађања Београда славили побједници.

- Свакако да значај какав је дала Русија ослобађању Београда и само присуство предсједника Владе Дмитрија Медведова на једној таквој академији и са великим бројем људи који су дошли из Русије - рекао је Чубриловић.

Подсјетио је да су потписани и многи споразуми, као и да је и Москва други дан ватрометом обиљежила особађање Београда.

- Србија није сама у обиљежавању свог јубилеја. Има подршку велике земље попут Русије и то је пријатељство које траје дуги низ година, на овај начин је само потврђено - рекао је Чубриловић.

Навео је да многи не гледају благонаклоно на овај однос и сматра да нема разлога да се то гледа другим очима.

Подсјетио је да су и званичници Српске имали састанак са руским премијером. - Предсједница Жељка Цвијановић, Милорад Додик /српски члан Предсједништва БиХ/ и ја смо били на састанку са Медвеводом који је прошао веома пријатно.

- Медведев је дао подршку и Републици Српској и пројектима које они виде овдје. Ја видим само економски просперитет имплементирајући те пројекте, који свима у БиХ могу доћи - рекао је предсједник НСРС.