latinica  ћирилица
23/10/2019 |  12:35 | Аутор: СРНА

Бихаћ: Сви незадовољни, рјешења нема

У Бихаћу је и даље иста ситуација и полиција све мигранте које затекне у граду спроводи у центар Вучјак, рекао је данас портпарол Градске управе Елмедин Мехаџић.
Камп Вучјак (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Камп Вучјак (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Нити су ти људи задовољни условима смјештаја, нити смо ми као грађани Бихаћа задовољни њиховим присуством, тако да смо сви незадовољни, а рјешења нема - истакао је Мехаџић.

Он је нагласио да се након састанка Оперативног штаба прије два дана није промијенило ништа.

- Осим најава градоначелника да ће најкасније до половине новембра тражити од Градског вијећа да се из Бире иселе постојећи мигранти, нико други није реаговао - рекао је Мехаџић.

Он је навео да је кантонална Цивилна заштита јуче преузела плаћање воде и чишћење смећа у центру Вучјак за наредних мјесец дана.

Мехаџић је рекао да градоначелник и Градска управа Бихаћа не могу одлучивати о мјестима за смјештај миграната у другим локалним заједницама, додајући да је то у надлежности Кантона.

Он је подсјетио да је Град раније према међународној заједници, ЕУ и ИОМ-у нудио локацију Липа за смјештај избјеглица на територији града, коју они нису прихватили.

- Та локација је одбијена због чињенице да ту, како они кажу, нема пратећих сервиса, продавница, школа, полицијских пунктова. То су били разноразни изговори - оцијенио је Мехаџић.

У Градској управи Бихаћа истичу да су им преостала два начина да ријеше мигрантску кризу у овом граду, а то је да то учине у сарадњи са свим надлежним органима или да предузму радикалније кораке као што је онај са неплаћањем воде и одвозом смећа, те захтјевом за исељење миграната из Бире.