latinica  ћирилица
23/10/2019 |  13:55 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Удружење "Привредник Републике Српске": Стипендије за ученике и студенте (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана свечана академија поводом пријема прве генерације стипендиста у Добротворно удружење "Привредник Републике Српске".
Свечана академија - Фото: РТРС
Свечана академијаФото: РТРС

Свечаној академији присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, потпредсједник Владе Српске Антон Касиповић и потпредсједник покрајинске Владе Војводине Ђорђе Милићевић.

Предсједник Добротворног удружења "Привредник Републике Српске" Горан Рачић рекао је да се ово удружење руководи племенитим циљем и жељом да помогне даровитој дјеци слабијег имовног стања.

Он је истакао да су рад Удружења подржале институције Српске, привредници и хуманитарци.

Позвао је све привреднике и хумане људе да се прикључе и подрже ову племениту идеју.

Потпредсједник Владе Српске рекао је да да се од стипендиста, који су много труда уложили у своје образовање и напредак, много очекује.

Касиповић је истакао да Република Српска има на кога да се ослони и да су млади, образовани и вриједни људи најбољи ослонац нашег друштва.

Потпредсједник покрајинске Владе Војводине нагласио је да су односи Републике Српске и Србије најбољи до сада и да Српска увијек може да рачуна на подршку матице.

Милићевић је, у име Владе Војводине, честитао свим стипендистима.

Удружење "Привредник Републике Српске" стипендира 26 ученика и осам студената којима су данас уручени уговори о стипендирању.

Претходно је предсједница Српске Жељка Цвијановић организовала пријем за представнике Српског привредног друштва "Привредник" из Србије и Добротворног удружења "Привредник Републике Српске".

Фото: РТРС

Стипендисте и предсједника Удружења "Привредник Републике Српске" примила је и министарка просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Фото: РТРС

Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бањалука, заједно са Академијом наука и умјетности Републике Српске и универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву, уз подршку великог броја привредника, основали су Добротворно удружење "Привредник Републике Српске".

Под мотом "рад-штедња-честитост", основни циљ ове институције је школовање даровите дјеце слабијег имовног стања.

Удружење је настало по угледу на Фондацију српског привредног друштва "Привредник", које је основано 1897. године.