latinica  ћирилица
23/10/2019 |  16:27 | Аутор: СРНА

Касиповић: Стипендисти - велика нада Српске

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је данас у Бањалуци да прва генерација стипендиста Добротворног удружења "Привредник Републике Српске" има велику одговорност јер се од њих очекује да постану ослонац Српске.
Антон Касиповић - Фото: СРНА
Антон КасиповићФото: СРНА

Касиповић је рекао је да се много очекује од прве генерације стипендиста, која се доказала трудом, радом и знањем.

- Објективно говорећи, нема Српска у шта друго гледати, осим у напредак у вашима каријерама, ваше образовање, труд и рад - поручио је Касиповић на свечаној академији поводом пријема прве генерације стипендиста у Добротворно удружење "Привредник Републике Српске".

Касиповић је изразио захвалност свима који су, слиједећи оно што траје више од стотину година, препознали могућности и добра рјешења привредника.

- Захваљујемо и делегацији из Србије, односно Војводине и Новог Сада јер су били довољно инспиративни да подстакну идентична размишљања и у Бањалуци и Српској - нагласио је Касиповић.

Он је поручио да ће Влада, предсједник Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик подржавати стипендисте.

Касиповић је замолио представнике Удружења "Привредник Републике Српске" да му доставе формулар како би рад удружења помогао личним прилогом.

Добротворно удружење "Привредник Републике Српске" уручило је данас 34 стипендије за 26 ученика и осам студената из породица слабијег имовинског стања.