latinica  ћирилица
26/10/2019 |  16:39 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Још нема рјешења за проблем самохраног оца два сина

Прича РТРС-а о самохраном оцу два сина, Душку Стојановићу из Шешлија код Добоја, пробудила је емоције код многих наших суграђана. Хумани људи помажу колико могу, али још нема рјешења за Душков проблем.

Њему је потребан трајан смјештај јер кућа у којој живе, осим што је неусловна, није њихова па страхују да би могли да остану без смјештаја.

Као никад до сада, Душко и његова два сина требају помоћ како би прије зиме дошли до бољег смјештаја. У кући без купатила, која прокишњава, зими ни двије пећи нису довољне . Многи би жељели да помогну, нуде намјештај и друге ствари, шаљу намирнице, али њима треба кров над главом.

- Јављају се неки људи. Неки су и уплатили нешто средстава. Из Владе су звали, њима сам послао да уплате. Сад да ли ће уплатити, не знам. Имају два, три приватника. Један из Бањалуке се јавио човјек, један из Добоја - истакао је Душко Стојановић.

Не тражи Душко ни велику кућу ни много земље, већ услован смјештај, да синовима није хладно и да имају купатило. Бољи смјештај за дјецу нудиле су му надлежне социјалне службе , али их, каже, није могао дати . Не може ни без коња, јер само с њима може да заради.

- Ја сам на то ишао, да ја нешто остварим. Да могу ићи радити, а не овисити о некоме. Да ли ће мени дати држава или неће, али ето кад си остао, да дигнеш руке од дјеце, да идеш радити, не иде ни то. Већ овако гдје шта салетиш, ако стигнеш добро и јесте - истакао је он.

Избјегао је из Завидовића, несрећним случајем остао је без руке и ока, а касније и без супруге. Каже, разбољела се и напустила их. Синовима је и отац и мајка. Деветогодишњи Драган и годину и по млађи Дарио редовно се школују . Још су мали да би помагали оцу, али понекад надмаше сами себе.

Душко каже да би волио кућу у селу, да има мјеста и за коње. Може да се нађе за 20, 30 хиљада марака, али тај новац не може сам да заради.

Помоћ можете уплатити на сљедећи рачун:

Број рачуна: ДУШКО СТОЈАНОВИЋ 5520009999999917, позив на број 18337452 Адико банка