latinica  ћирилица
03/11/2019 |  10:21 ⇒ 11:07 | Аутор: Б92

Колинда: Није ме Тито послао у САД, већ тата месар који је крваво радио

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић најавила је да ће објавити програм кандидатуре 11. новембра.

Она је у интервјуу за Н1 порекла да је некада рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година.

- Нисам рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година током мандата, већ да чврсто вјерујем да може бити и да морамо радити према томе. И као што сам рекла, економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи. И желим да људи живе боље, да осјете то на својим платама. То је сасвим реално и сасвим могуће и то ћу предложити и у својем сљедећем програму - истакла је хрватска предсједница, преноси портал Индекс.

Није мене Тито послао у Америку, послао ме мој тата месар који је крваво радио да би зарадио за то

Китаровићева је у интервјуу одговорила и на критике историчара да Хрватска није била иза Гвоздене завјесе, као и на критике да је она била привилегована будући да је изашла из Југославије и отишла на школовање у САД.

- Наравно да сте могли изаћи из Југославије с тим црвеним пасошем. Али није мене Тито послао у Америку, послао ме мој тата месар који је крваво радио да би зарадио за то - рекла је предсједница Хрватске.

Додала је и да је Тито био интелигентан човјек који је допустио изласке из државе када је видио да се "цијела ствар распада".