latinica  ћирилица
04/11/2019 |  15:38 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Води ли Тужилаштво БиХ истрагу против Мектића?

Тужилаштво БиХ, у сарадњи са МУП-ом ФБиХ, води истрагу о очигледном кршењу закона и злоупотреби положаја, које је починио /министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату/ Драган Мектић током реализације пројекта ЕУ вриједног око 200.000 евра, сазнаје портал Инфосрпска.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Не износећи детаље због, како се наводи, истраге која је у току, у тексту се наводи да су "поменута средства потрошена без расписивања тендера и без провођења законима прописаних процедура.

Према сазнањима портала, ово није једина истрага која се води у Тужилаштву БиХ против Мектића и његових блиских сарадника. Извор Инфосрпске наводи да има ту и "незаконитих анекса уговора, кршења законских и конкурсних процедура приликом пријема службеника у Министарство безбједности БиХ, давања лажних исказа...".

У тексту се подсјећа да је Мектић прије неколико дана у интервјуима за неке од  сарајевских медија рекао да ће бити ухапшен.

Портал Инфосрпска пише да је Мектић рекао да има "сто одсто провјерене информације да се прије два-три дана о томе разговарало на састанку код /главног тужиоца/ Гордане Тадић", те да је закључено је да ће Тужилаштво издати наредбу за лишавањем слободе њега и још неколико људи у саставу Министарства безбједности.