latinica  ћирилица
07/11/2019 |  09:26 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Нацрт АНП на предложеном дневном реду сједнице 12. новембра

Нацрт годишњег националног програма /АНП/ БиХ 2018-2019. година, те материјали Министарства безбједности који се односе на стање у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ на предложеном су дневном реду сједнице Савјета министара у техничком мандату која би требало да буде одржана у уторак, 12. новембра, у Сарајеву.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Предлагач Нацрта АНП-а је Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, наведено је на веб-страници Савјета министара.

Материјале Министарства безбједности о стању у области миграција требало би да чине информација са свеобухватним планом мјера и активности ради рјешавања проблема повећаног прилива миграната у БиХ, информација о стању у области миграција у БиХ од априла до септембра, те приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Међу 76 тачака предложеног дневног реда је и приједлог именовања у институцијама БиХ из надлежности Савјета министара.

Предложено је и разматрање Нацрта споразума између Савјета министара и Владе Србије о сарадњи на реализацији пројекта ауто-пут/брзи пут Сарајево-Београд-Сарајево са извјештајем о обављеним преговорима, чији је предлагач Министарство комуникација и транспорта, као и иницијатива за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању /мјере заштите од поплава Републике Српске/ између БиХ и Републике Српске те Европске инвестиционе банке.

Почетак сједнице Савјета министара у техничком мандату заказан је за 12.00 часова.

Делегат Клуба Срба у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић упозорила је данас да би Савјет министара у техничком мандату на овој сједници, под тачком материјали из надлежности Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ, могао усвојити Нацрт годишњег националног програма.