latinica  ћирилица
08/11/2019 |  12:18 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Додик: Комшићев позив француском амбасадору - забијање главе у пијесак

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за Срну да је позив Жељка Комшића упућен амбасадору Француске у БиХ Гијому Русону на хитан разговор, због изјаве француског предсједника Емануела Макрона да је БиХ темпирана бомба јер се суочава са повратком џихадиста, забијање главе у пијесак и бјежање од проблема, које политичко Сарајево упорно ради 25 година.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Умјесто да се на најодговорнијим мјестима у БиХ продискутује о проблему повратника са ратишта по Блиском истоку и стварној пријетњи од тероризма у БиХ, овдје се напада свако ко о томе не жели и неће да ћути, а сада је на ред дошао и предсједник Француске Емануел Макрон - нагласио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Комшићев позив упућен Русону, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да ставови које Комшић јавно износи или које ће тим поводом саопштити француском амбасадору нису ставови БиХ, јер о њима не постој сагласност унутар Предсједништва БиХ.

Из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ саопштено је да ће Комшић данас позвати на разговор амбасадора Француске у БиХ због изјаве француског предсједника Емануела Макрона да је БиХ темпирана бомба због повратка ратника терористичке организације Исламска држава.

Најављено је да ће Комшић од Русона тражити да разјасни ставове које је предсједник Француске изнио у листу Економист.

Макрон је навео да је БиХ темпирана бомба која куца тик уз Хрватску и суочава са проблемом повратка џихадиста, те истакао да се морају реформисати процедуре за чланство у ЕУ, "јер оне више не служе сврси, нису стратешке, нити политичке, већ превише бирократске и неповратне".