latinica  ћирилица
11/11/2019 |  10:40 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

До сада 11 осумњичених за намјештање фудбалских утакмица

Опсежном истрагом Агенције за истраге и заштиту БиХ до сада је у оквиру акције "Вар" обухваћено 11 лица због сумње да су намјештала фудбалске утакмице.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Н1 преноси да су осумњичени Илија Живковић, Милош Гиговић, Зоран Грбић, Салем Пролић, Владимир Доминковић, Ирфан Дурић, Харис Попрженовић, Мирза Казлагић, Кенан Бајрактаревић, Анте Биљешко и Фуад Захировић.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су активности усмјерене на судије и друге службенике у оквиру фудбалских асоцијација осумњичене да су током ове године захтијевали и примали дарове и друге облике користи, да би погодовали исходима одређених утакмица у Првој лиги Федерације БиХ.

- Током истраге утврђено је да су осумњичени у више наврата захтијевали и добијали одређене новчане износе да би исходовали повољан резултат за одређени фудбалски клуб - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Портпарол Сипе Лука Миладиновић изјавио је раније Срни да су у току претреси на подручју Шамца, Орашја и Новог Травника, те да је акција, према наредбама Тужилаштва и Суда БиХ, усмјерена на лица осумњичена за организовани криминал, злоупотребу положаја, примање дара и других облика користи.

Након хапшења, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу

Повезане вијести:

Ухапшено осам особа због сумње да су намјештали утакмице у Првој лиги ФБиХ