latinica  ћирилица
15/11/2019 |  13:41 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Девети Фестивал науке 28. и 29. новембра на четири локације у Бањалуци

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске 28. и 29. новембра 2019. године организује девети по реду Фестивал науке у Бањалуци, чији је циљ популаризација науке и технологије у Републици Српској.
Девети фестивал науке Бања Лука - Фото: РТРС
Девети фестивал науке Бања ЛукаФото: РТРС

Ова манифестација се одржава на четири локације: у Каменој кући на тврђави Кастел и у бањалучком Дому омладине предвиђене су изложбе, експонати и научни екперименти, а у тржном центру Делта планет и на Природно-математичком факултету (Младена Стојановића 2) биће постављен по један планетаријум, у којем се пројектују слике звјезданог неба и универзума.

Живописна и интерактивна изложба под називом "Чудновата планета Земља", суви лед и рука у пламену, златна киша и хемијски вулкан, лава лампа и врући лед, дронови, телескоп, микроскопи, СМС вага, самовозеће возило, паметна харфа, биљке из епрувете... само су дио садржаја који очекује посјетиоце овогодишњег Фестивала науке на локацијама Камена кућа и Дом омладине.

На све четири локације посјетиоци ће моћи да дођу од 10 до 20 часова током оба дана, а отварање Фестивала је 28. новембра 2019. године у Каменој кући у 10.00 часова.

Улаз на Фестивал науке на свим локацијама је бесплатан.