latinica  ћирилица
15/11/2019 |  13:59 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Влада Српске: Нетачне тврдње Мијановића

Измјена Закона о стварним правима био је најприоритетнији захтјев Градске организације ратних војних инвалида Зворник на састанку са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем који је одржан у Зворнику, те из тих ралога, речено је Срни у Кабинету премијера, морају да реагују на нетачне тврдње које ових дана у јавност износи предсједник ове организације Драгослав Мијановић.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У складу са договором постигнутим на састанку све примједбе су уважене и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о стварним правима усвојен је на 22. сједници Владе Републике Српске одржаној 30. маја и упућен у даљу процедуру у парламент Српске.

- Као најприоритетнији захтјев на том састанку истакнута је измјена Закона о стварним правима након чега је су покренута процедуре, те измијењени поједини чланови, а све уз максималну подршку предсједника Владе - рекли су у Кабинету премијера Српске.

Наглашено је и да су представници Градске организације ратних војних инвалида Зворник тада затражили и добили све информације у вези са измјенама Правилника о раду љекарских комисија у поступку за остваривање права по Закону о правима бораца, војних инвлаида и породица погинулих бораца, Правилника о утврђивању процента војног инвалидитета, Правилника о праву на медицинска средства који доноси нова права из здравственог осигурања која до сада нису била о трошку Фонда здравственог осигурања Српске, као и измјенама Закона о пољопривредном земљишту.

Такође, истичу из Кабинета предсједника Владе Српске, том приликом није разговарано о повећању инвалиднина, али и тој, као и свим другим темама од интереса за ову организацију и њено чланство и свих других, Влада Републике Српске приступа са великом пажњом и намјером да се у складу са могућностима изнађу најбоља рјешења.