latinica  ћирилица
17/11/2019 |  17:23 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор осумњиченим за производњу и промет дроге

Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Миладину Видачковићу /45/, Слађани Видачковић /45/, Расиму Хајдеру /21/ и Памели Дукић /20/, сви из Градишке, који се сумњиче за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, сазнаје Срна.
Окружни суд Бањалука - Фото: СРНА
Окружни суд БањалукаФото: СРНА

Миладин Видачковић сумњичи се и за кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, а Слађана Видачковић и за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање мјере притвора бог постојања опасности од бјекства, због постојања нарочитих околности које указују да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због бојазни да ће поновити кривично дјело.

Они се сумњиче да су од 2016. до 2019. године вршили набавку и препродају марихуане корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Ухапшени су у оквиру акције кодног назива "Мерлин два", коју су заједно спровели Окружно јавно тужилаштво Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, те полицијске управе Бањалука и Градишка.