latinica  ћирилица
18/11/2019 |  18:26 ⇒ 18:37 | Аутор: klix.ba

Одлучено - Централна банка БиХ купује дио сарајевског парка за 4,7 милиона КМ

Дио сарајевског парка Хастахана припашће Централној банци БиХ након што је Општинско вијеће данас изгласало продају дијела простора култне зелене површине на Маријин Двору.

Од укупно 27 одборника, колико их је било присутно на данашњој сједници, 18 је гласало за продају дијела парка "Проф. др Нијаз Дураковић", познатијег као Хастахана. Девет одборника је било против.

Централна банка земљиште површине 2.290 квадрата добила је за 4,7 милиона КМ, а на овој локацији планира градњу пословног објекта и паркинг мјеста.

Жустра расправа, која траје већ три године, водила се и данас између одборника који су били за и против изградње Централне банке у једном дијелу Хастахане. Расправу су пратили аплаузи и негодовања присутних грађана у сали.

Абид Јусић, одборник СДА, као и већина одборника странке, истакао је да је продаја овог земљишта Централној банци у интересу БиХ.

- Нека је срамота оне који гласају против овог приједлога. Ова одлука урађена је у складу са законом и потврђено је да се ради о пословном објекту, не о стамбеном објекту или тржном центру. Част ми је и задовољство да гласам да то буде Централна банка - рекао је Јусић.

Повезане вијести:

Централна банка БиХ купује сумњиве вишемилионске некретнине?