latinica  ћирилица
21/11/2019 |  10:00 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Додик на конгресу "Санкт Петербург и славенски свијет" (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обратио се данас учесницима Седмог међународног конгреса "Санкт Петербург и славенски свијет".
Додик на конгресу "Санкт Петербург и словенски свијет" - Фото: СРНА
Додик на конгресу "Санкт Петербург и словенски свијет"Фото: СРНА

На овом великом међународном скупу учествују званичници славенских земаља који разговарају о разним темама из области политике, економије, културе.

Додик на конгресу "Санкт Петербург и славенски свијет" (Фото: Срна)

Уочи почетка Конгреса Додик је рекао Срни да Санкт Петербург има жељу да развија односе са градовима у Републици Српској и БиХ по свим питањима - политичким, привредним и културним, као и о свему што је дио заједничке свакодневице.

- Моје присуство на овом значајном скупу је доказ наших добрих односа у континуитету и увијек се радујем када дођем у овај град - нагласио је Додик.

Прије почетка скупа, српски члан Предсједништва БиХ посјетио је Инжењерско-техничку школу 777 гдје је разговарао са предсједником Комитета за образовање Санкт Петербурга Жаном Владимировном Воробјовом, представником градоначелника Санкт Петербурга Јуријем Борисовичем Шестериковом и директором ове школске установе Вером Владимировном Књазевом.