latinica  ћирилица
21/11/2019 |  14:26 ⇒ 14:44 | Аутор: ФЕНА

Влада КС затражила надзор над радом Завода Пазарић

Влада Кантона Сарајево данас је на редовној сједници позвала директора Кантоналног центра за социјални рад Самира Суљагића који је члановима Владе предочио информацију о статусу и третману штићеника из КС у Заводу Пазарић, а поводом медијских објава о боравку штићеника у том заводу.
(Фото:Фена/архив) -
(Фото:Фена/архив)

Влада Кантона Сарајево је донијела неколико закључака у којима се од надлежних институција тражи унапређење боравка свих штићеника у тој установи социјалне заштите, а међу којима их је 115 из Кантона Сарајево.

Влада тражи од Федералне управе за инспекцијске послове да ургентно изврши надзор по свим областима из оквира своје надлежности.

Такођер је од Федералне владе и ресорног Федералног министарства рада и социјалне политике затражено да изврше стручни надзор над радом и функционисањем Завода Пазарић.

Влада је затражила и да Кантонални центар за социјални рад изврши поновни надзор над боравком штићеника из Кантона Сарајево у овом заводу.

Задужила је и Министарство правде и управе КС да у континуитету шаље ургенције према Кантоналном тужилаштву, а све до утврђивања евентуално одговорних за стање у тој установи.

Повезане вијести:

Протест због шокантних призора из Завода Пазарић