latinica  ћирилица
23/11/2019 |  12:14 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Ускоро почетак изградње нове куће дјечаку Дејану Зорићу

У Новом Граду одржан je хуманитарни концерт за помоћ породици Зорић из Доњих Агића. Прича о једанаестогодишњем Дејану Зорићу који жели нову кућу јер у трошној нема услова за живот, обишла је регион.

Након што га је мајка оставила, бригу о дјечаку Дејану Зорићу, ученику петог разреда, преузела је бака Стана.

С обзиром да живе у трошној кући група грађана покренула je акцију да се малом Дејану изгради кућа.

Пред сам почетак хуманитарног концерта Дејан није крио одушевљење препуном спортском двораном.

- С обзиром да је много људи дошло, имам мању трему али хвала свима што су дошли да ми обезбиједе да имам нову кућу, што су потпомогли плаћањем улазнице - каже Дејан Зорић.

Акцију су подржали бројни грађани.

Анкетирани посјетиоци истакли су како их је дирнула животна судбина дјечака Дејана, те су због тога и дошли да помогну да се сакупи што више новца како би се дјечаку изградила нова кућа.

- Тешка животна судбина и тежак живот Дејана све нас је подстакло да кренемо и са овим хуманитарним концертом, како бисмо на неки начин били од помоћи за овог сјајног дјечака - рекао је Младен Каран, организатор хуманитарног концерта.

Како би Дејан добио услове достојне човјека, акцију су подржале бројне установе и организације. Међу њима је и општина Нови Град, а хуманост су исказали и студенти Пољопривредног факултета из Бањалуке.

- Ово је нека покретачка снага која нас води да Дејанову садашњу суровост претворимо у лијепу будућност. Општина Нови Град ће финансирати дио и учестваоваће са износом од 5.000 КМ - навео је Бојан Лукач, замјеник начелника општине Нови Град.

Никола Буловић, студент Пољопривредног факултета у Бањалуци истиче да су у хуманитарну акцију били укључени студенти, као и професори и сарадници овог факултета. Како је навео, прикупили су 830 КМ.

Организатори акције истичу да су до сада успјели сакупити највећи дио планираног новца и да би ускоро требало да почну радови на изградњи куће.