latinica  ћирилица
24/11/2019 |  19:36 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нисам добио ниједан захтјев од Милићевића

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да нису тачне тврдње начелника општине Теслић Милана Милићевића да републичка власт заобилази ову локалну заједницу, напомињући да од њега није добио ниједан захтјев.
Радован Вишковић са Богданићем - Фото: СРНА
Радован Вишковић са БогданићемФото: СРНА

Вишковић каже да ће сигурно посјетити ову локалну заједницу, као и друге у Српској, у којима начелници нису из СНСД-а, а о чијим захтјевима се разматрало, подсјетивши да је имао састанке у општинама Источна Илиџа, Стари Град и Козарска Дубица, те у Бијељини.

- Теслић је у протекле четири године очито трпио, а да ли кривицом локалне, републичке или неке друге власти, то грађанима у суштини ништа не значи - рекао је Вишковић новинарима у Теслићу.

Он је истакао да све локалне заједнице у Српској чије власти имају конекцију са републичком брже остварују своје циљеве.

- Као предсједник Владе никада нисам ишао логиком да треба помагати локалне заједнице гдје су начелници из СНСД-а, већ начелници из локалних заједница гдје нису на власти СНСД и његови коалициони партнери из неког разлога не желе да имају добру сарадњу са Владом Српске, јер како ће је онда критиковати - рекао је Вишковић.

Он је навео да се лако може провјерити да је током мајских поплава Влада Српске доставила Теслићу 300.000 КМ за санацију штета и мимо захтјева ове локалне заједнице, али да није његов посао да утврди да ли су та средства намјенски утрошена, већ локалне власти.

Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, каже да су локални избори 2020. године веома значајни за Теслић и да Општински одбор СНСД-а, који је подмлађен и омасовљен, у пуном капацитету треба да припреми за њих.

Он је поручио да Теслић треба да се прикључи осталим локалним заједницама у Српској и да убрзано граби свом развоју.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић, који је вечерас реизабран на ову фукцију, очекује да ће заједничким радом са политичким партнерима у овој локалној заједници остварити побједу на локалним изборима, како би се спријечио одлазак младих и побољшао привредни амбијент.

Он је навео да је, захваљујући подршци републичких институција, у инфраструктурне пројекте у Теслићу уложено између 50.000.000 КМ и 70.000.000 КМ.