latinica  ћирилица
26/11/2019 |  11:45 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Пореска управа Српске - позитиван тренд у наплати јавних прихода

Пореска управа Републике Српске за десет мјесеци ове године на рачун јавних прихода прикупила је укупно 2 милијарде и 79 милиона марака, што је за 59,2 милиона више у односу на исти период прошле године.

Директор Горан Маричић каже да се тај тренд може приписати свакодневним активностима које предузима Пореска управа у оквиру својих надлежности, али и стабилној политичко-економској ситуацији, повећању броја запослених и регистрованих радника у систем доприноса, као и расту плата и у реалном и у јавном сектору.

Маричић је новинарима у Бањалуци, гдје су организовани први Дани отворених врата Пореске управе, рекао да је циљ ове тродневне манифестације да ова служба буде доступнија, прије свега за медије.

Говорећи о плановима за наредни период, Маричић је навео да су они дефинисани стратешким циљевима Управе за период 2019-2021. година, а то је, између осталог, борба против сиве економије, увођење свих врста електронских услуга, онлајн комуникација са пореским обвезницима, поједностављење процедура у извршењу обавеза.