latinica  ћирилица
30/11/2019 |  17:51 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Додик: У плану мега пројекат - гондола до Пала и Лукавице

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је садашњи изглед Јахорине заједнички успјех цијеле Републике Српске, јер су у ову планинску љепотицу уложена огромна средстава, али, прије свега, огромна жеља да јој буде враћен стари сјај, значај и углед.
Јахорина: Милорад Додик - Фото: СРНА
Јахорина: Милорад ДодикФото: СРНА

- Политичари се увијек мјере по томе шта оставе иза себе, а не шта причају да ће урадити. Када се окренем сада и погледам шта смо урадили на Јахорини у посљедњих неколико година вјероватно не би требало ништа да говорим, али отварањем ове гондоле наши планови се не завршавају - рекао је Додик.

Он је нагласио да је велика част и задовољство због чињенице да је направљена гондола, али да се ту неће стати, нити се ту планови завршавају.

- Они се настављају. Имамо намјеру да у наредном периоду почнемо да градимо гондолу до Пала и Лукавице. То ће бити мега пројекат који ћемо да реализујемо у наредних неколико година и он ће значити нову понуду и нови садржај на овој олимпијској планини. Зато сви морамо да будемо дио овог тима који се зове Јахорина - рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је Јахорини потребно много инвеститора и нових смјештајних објеката.

- Овдје морамо да уведемо више реда. Ништа не може бити резултат личних жеља и амбиција. Морамо планирати и радити заједно и Влада је та која треба да има основну функцију у сарадњи са општинама на овом подручју како би ова планинска љепотица била од глобалног значаја - истакао је Додик.

Прогласивши гондолу свечано отвореном, Додик је изразио захвалност свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, а посебно министрима и цијелој Влади Републике Српске без чијих одлука не би било могуће све ово релизовати.

Он је пренио поздраве и захвалност прослављеног редитеља Емира Кустурице због одлуке да гондола на Јахорини носи његово име.

- Кустурица је велики љубитељ ове планине, скијања и човјек који ће веома брзо доћи овдје поново - истакао је Додик.

Повезане вијести:

Пуштен у рад највећи пројекат на Јахорини - гондола "Јавор-Партизан" (ФОТО)