latinica  ћирилица
01/12/2019 |  19:05 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Захваљујући хуманим људима Зоран Крњајић добио прилику за нови почетак

Хуманитарном акцијом, на иницијативу дубичке Борачке организације, 51-огодишњи незапослени борац прве категорије, који је и син погинулог борца, Зоран Крњајић из Пуцара код Козарске Дубице, уселио је у новоизграђену кућу. У нови дом уселио је из неусловне трошне куће.

Незапослени борац Зоран Крњајић живио је у дубичким Пуцарима у трошној стогодишњој кући, која прокишњава и у којој су се легле змије.

Данас је слика потпуно другачија. Захваљујући хуманим људима, ових дана, уселио је у новоизграђену и намјештену кућу и добио прилику за нови почетак.

- Имам најосновније ствари у кући и то је све што ми треба. Имам купатило, воду, имам шпорет, све имам...Имам гдје спавати, струју имам иако није још довршена - прича Зоран.

А нова кућа изграђена је захваљујући хуманости колега бораца, комшија, родбине, културних радника и привредника.

- Борачка организација била је иницијатор, а онда смо се окупили, мјесна Борачка, Мјесна заједница...Овдје је више људи учествовало. Имали смо три донаторске вечери, именовали смо и Одбор за изградњу - каже Драгоњуб Ћибић, предсједник Борачке организације општине Козарска Дубица.

У ову хуманитарну акцију укључило се и ресорно министарство, али и општина Козарска Дубица.

- Општина Козарска Дубица и поред свих проблема које има на буџету, укључила се активно у тај дио посла. Ми смо испред општине донирали неких 5. 000 марака што је допринијело да се заврши тај објекат - нагласио је Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

Зоран живи од земље и стоке и нема никакву механизацију. Међутим, највише жали, јер нема краву.

- Прошле зиме ми је угинула крава. Једино ми то недостаје - закључује Зоран.

Комшије су Зорану озидале и урушени бунар. Он каже, младост је провео у рату, у којем је на првој линији остао и без оца.

Због тога му је, како каже, посебно значајно што га борци нису заборавили.